Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene,al României,  Dan Vîlceanu, a transmis, marţi, că România va avea în următorii patru ani nouă muzee şi memoriale interactive, care au la bază tehnologie modernă, realitate virtuală, investiţiile fiind realizate cu fonduri din PNRR.

Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, a transmis pe contul său de Facebook că România va avea în următorii patru ani nouă muzee și memoriale interactive, care au la bază tehnologie modernă, realitate virtuală, investițiile fiind realizate cu fonduri din PNRR,

„România va avea, până în 2026, nouă muzee și memoriale interactive, care au la bază tehnologie modernă, realitate virtuală, investițiile fiind realizate cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Două dintre acestea vor fi construite de la zero, restul urmând să fie restaurate sau extinse”, a scris Vîlceanu.

Ministrul spune că unul dintre aceste obiective este Râpa Robilor din județul Alba, un spațiu cu mare încărcătură istorică, unde în perioada comunistă a fost una din cele mai dure închisori din România.

„Proiectul finanțat prin PNRR prevede realizarea unui spațiu expozițional, a unei bibliotecii cu aproximativ 14.000 de volume și o sală în care vor fi proiectate înregistrări video cu mărturii ale supraviețuitorilor. Toate aceste obiective trebuie să devină locuri de întâlnire pentru oameni și care să atragă mai mulți turiști”, a mai scris acesta.