Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a felicitat România pentru împlinirea a 100 de ani de la formarea statului național și a declarat că acest moment este important pentru toată Europa.

 

Jean-Claude Juncker a declarat, în discursul său ţinut în Parlamentul European, că ziua de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri, nu este o sărbătoare doar a României, ci şi a întregii Europe, transmite Ziarul Național.

 

„Aşadar, în această zi sărbătorim împreună un mare eveniment istoric, care este important atât pentru Romania, cât şi pentru Europa”, a subliniat șeful Comisiei Europene.

 

Președintele Comisiei Europene a avut cuvinte de laudă la adresa României atât pentru reformele făcute, cât și pentru români, ca popor.

 

„România nu e o țară neutră, e o țară față de care am sentimente profunde. Mă gândesc la poporul român, îmi place de el. Mi-a acordat distincții care m-au emoționat. Poporul român a știut să se integreze cu o complicitate europeană, ca și cum ar fi fost un stat fondator”, a mai spus oficialul european.