Începând de la 1 ianuarie 2020, numele Olanda a încetat să mai existe, pentru a denumi țara cu capitala la Amstedam, scrie agenția de presă BGNES, preluată de Novinite.

 

Potivit autorităților locale, schimbarea numelui îi va costa pe olandezi 200.000 de euro din buget.

Astfel, începând cu anul 2020, toate instituțiile publice, autoritățile locale, univestiațile, companiile private și instituțiile de presă vor folosi doar denumirea de Țarile de Jos (Netherlands) atunci când se vor referi la țara natală.

Guvernul crede că, în acest fel, țara va scăpa de “eticheta” pusă de străini de țară a drogurilor și a prostituției, iar valul de turiști va fi redistribuit, în condițiile în care zona istorică a țării – Amstedram și Haga, nu mai poate face față fenomenului care a explodat în ultimii ani.

De asemenea, și autoritățile din Amsterdam intenționează să elimine denumirea de Cartierul Roșu (zona cu bordeluri din capitală), pe care vor să o inlocuiască cu numele istoric De Wallen.

Oficial, și până în prezent țara vecină Belgiei se numea Netherlands (Țările de Jos), însă în rândul străinilor a fost dintotdeauna mai cunoscută sub numele de Olanda, care este doar o provincie a țării.

The Guardian scria, în octombrie, că o campanie de rebranding național – care a fost discutată cu lideri locali de business, organizații de turism și cu guvernul central, va fi lansată în 2020.