Echipa de asistență medicală urgentă a Punctului de AMU Cărpineni a fost transferată într-o locație nouă, recent renovată.

Punctul de asistență medicală urgentă prespitalicească Cărpineni acordă servicii de asistență medicală la o populație de 23 391 locuitori din opt localități ale raionului Hîncești, fiind unul dintre primele puncte de asistență medicală urgentă deschise pe teritoriul Republicii Moldova, care și-a început activitatea încă din anii `70.
Pe data de 29 ianuarie curent, echipa de asistență medicală urgentă a Punctului de AMU Cărpineni a fost transferată într-o locație nouă, recent renovată.
Activitatea lucrătorilor medicali se va desfășura în condiții mai bune de muncă, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra serviciilor medicale acordate populației. Pentru a spori operativitatea deservirii urgențelor medicale și de a reduce timpul de ajungere la caz, numărul de echipe din cadrul PAMU Cărpineni va fi dublat.
La festivitatea de inaugurare a sediului nou au participat deputații în Parlamentul Republicii Moldova, consultantul principal în Direcția Politici Asistență medicală primară, urgentă și comunitară din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, doamna Luminița Avornic, șeful oficiului teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat, domnul Ion Mereuță, vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Alexandru Ghidirimschi, Tatiana Bicic, Vasile Cucu, Mihai Bagrinovschi, Ion Midrigan, președintele raionului Hîncești, domnul Ghenadie Buza, primarul localității Cărpineni, domnul Ion Cărpineanu.
Invitat special la eveniment a fost renumitul naist, interpret și compozitor Constantin Moscovici, băstinaș și cetățean de onoare al satului Cărpineni.