Ministerul de Externe de la Oslo a anunţat că va expulza un consul polonez care a intrat în conflict cu oficialii norvegieni pe tema unor cazuri în care cetăţeni polonezi contestau decizii ale Barnevernet, Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, informează Polish Press Agency. Varşovia a refuzat să-l recheme pe diplomat şi în replică a anunţat că va expulza un consul norvegian, transmite Mediafax.

 

Consulul Slawomir Kowalski a fost implicat în mai multe cazuri în care cetăţeni polonezi contestau decizii ale Barnevernet, serviciul de protecţie a copilului din Norvegia. Potrivit presei poloneze, aproximativ 150 de familii ajutate de Kowalski se confruntau cu posibilitatea pierderii custodiei asupra copiilor lor, în urma unor decizii ale Barnevernet.

Mai mulți români din Norvegia au fost victime ale Barnevernet-ului , un caz foarte cunoscut este familia Semicală, în vederea rezolvării acestei probleme se organizează foarte des poteste , cel mai recent are să urmeze pe 8 Martie de ziua Mamelor și a femeii la București.