Alegerile prezidențiale cu ciudățenii în Rusia. Asta pe lângă faptul că unii observatori au semnalat multe încălcări, iar Comisia Electorală Centrală a anunțat că intervine prompt la orice solicitare.

 

Astfel, un alegător din Omsk a decis să mănânce buletinul de vot atunci când a ajuns în cabină. Mai mult, bărbatul și-a filmat gestul, iar imaginile au ajuns pe Internet. Potrivit descrierii, alegătorul a decis că aceasta este o modalitate excelentă de a-și arăta nemulțumirea față de candidații înscriși în cursa electorală.

Un alegător din Nijnii Novgorod a venit la alegeri cu deltaplanul. Bărbatul locuiește într-un sat și a cerut din timp să poate vota la locul unde se află de facto.

Totodată, o femeie din Saratov s-a plâns că soțul său participă la alegeri, deși a murit în urmă cu 14 ani. Văduva spune că degeaba s-a certat cu autoritățile și le-a prezentat certificatul de deces. Cazuri similare cu alegători morți în liste au fost fixate și în Sankt Petersburg.

Totuși, au fost înregistrate situații când alegătorii care au venit la vot au descoperit că, oficial, sunt morți. Explicația ar fi că autoritățile îi scriu la decedați pe alegătorii care vin rar la vot pentru a majora artificial rata de participare.

Pe de altă parte, o femeie a murit în mașină imediat după ce a votat. Cazul a fost înregistat în Artiomovsk.

Amintim că opoziţia rusă şi organizaţii neguvernamentale au denunţat mai mult de o mie de nereguli la alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia, destinate îndeosebi să crească participarea la scrutin.

Militanţi ai opoziţiei au indicat de asemenea că alegători au fost transportaţi cu autobuzul la secţii de votare de către poliţie sau au fost distribuiri de cupoane cu reduceri ruşilor care merg la urne.

Între timp, datele prezentate de CEC arată că preşedintele Vladimir Putin este reales fără probleme pentru al patrulea mandat.

sursa :Point.md