„Chişinăul pentru mine nu e un oraş, ci o stare sufletească!” Actorul şi regizorul Dan Puric, la „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

 

 

Actorul şi regizorul român DAN PURIC a fost invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din această seară. Evenimentul a avut loc la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”.

„Chişinăul pentru mine nu e un oraş, dar este o stare”, a spus Dan Puric.

Actorul a mărturisit că un basarabean a fost mentorul lui în limbajul scenic şi conceptul teatral, care era rudă cu Elena Alistar, singura femeie din Sfatul Ţării.

Potrivit actorului, jocul a dezinhibat mintea, iar a fi artist înseamnă a nu-ţi trăda rădăcinile. Teatrul nu e arta cuvântului, ci e arta comportamentului.

„Zona de sinceritate, care este specific românească, există din plin în Basarabia”, a menţionat Dan Puric.

Publicul l-a întâlnit pe Dan Puric în picioare, a savurat timp de aproape trei ore poveştile de viaţă ale artistului şi a aplaudat minute în şir. Inegalabilul şi inconfundabilul Dan Puric, considerat un magician al cuvintelor, a vorbit despre sufletul românesc şi despre valoarea incontestabilă a poporului român, despre experienţele care au avut cel mai mare impact asupra personalităţii sale, despre căutările în artă care l-au împins să inventeze un nou limbaj pe scenă, despre drama care l-a apropiat cel mai mult de pe Dumnezeu.