Coridorul Marea Baltică-Marea Neagră – proiect susținut de preşedinţii consiliilor regionale Cernăuţi, Suceava și Lvov
Coridorul Marea Baltică-Marea Neagră – proiect susținut de preşedinţii consiliilor regionale Cernăuţi, Suceava și Lvov
Preşedinţii consiliilor regionale ucrainene Lvov şi Cernăuţi şi al celui judeţean Suceava au convenit să demareze activitatea pe grupuri de lucru pentru realizarea drumului rapid nord-sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, cu finanţare europeană, a anunţat duminică şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur.

Potrivit AGERPRES, el a spus că a avut o întâlnire de lucru la Consiliul Judeţean (CJ) Suceava pe teme ale cooperării transfrontaliere cu o delegaţie din Ucraina, din care au făcut parte preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ion Muntean, şi preşedintele Consiliului Regional Lvov, Oleksandr Hanushchyn.

Principalul subiect abordat de Flutur a fost continuarea şi accentuarea demersurilor pentru realizarea drumului rapid pe coridorul nord-sud prin estul Carpaţilor, de la Marea Baltică la Marea Neagră prin Lvov-Cernăuţi-Siret-Suceava-Paşcani-Bacău-Focşani, continuare spre Bucureşti.

„Vom aborda toate căile şi toate instrumentele financiare posibile, ne vom adresa instituţiilor europene pentru a obţine fonduri, inclusiv prin mecanismele cooperării în Carpaţi. (…) A fost o întâlnire foarte bună. Am propus realizarea de parteneriate şi proiecte comune între localităţi din judeţul Suceava şi din Ucraina, pentru a accesa fonduri.

Ca noutate, pe lângă fondurile alocate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina 2014-2020, se pot accesa granturi acordate de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

De săptămâna viitoare se va trece la activitatea pe grupuri de lucru”, a spus Flutur, citat de Agerpres, informația fiind preluată de Radio Cernăuți.

Sursa:BucPress