Vestele galbene iau din nou cu asalt capitala Franței. Imagini cu protestatarii mărșăluind spre Paris au fost deja difuzate de agenții de presă internaționale.

Vestele galbene nu renunță la proteste. Autoritățile franceze s-au pregătit pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente și pentru blocarea avansării protestatarilor.

Chiar și așa , mii de „veste galbene” se îndreaptă și în acest weekend către Paris, scandând împotriva președintelui Emmanuel Macron.

Autoritățile franceze au decis să amâne și mai multe meciuri din campionatul Franței, pentru a se asigura că nu vor fi strânse mase importante de oameni care apoi să se mute în stradă pentru proteste.

Reamintim că Emmanuel Macron a încercat să stopeze mișcările de stradă prin creșterea salariului minim cu 100 euro, dar și prin nefiscalizarea unor prime ce ar putea fi acordate de angajatori.

Câțiva protestatari s-au poziționat provocator în zona unde jandarmii așteaptă vestele verzi pentru a le opri înaintarea.

Preşedintele francez Emanuel Macron a făcut vineri apel la calm, în timp ce autorităţile sunt pregătite să pună în circulaţie vehicule blindate şi mii de forţe de securitate pentru un posibil al cincilea weekend consecutiv de proteste violente pe străzile din Paris, relatează Associated Press