„Reţelele de socializare discriminează clar vocile Republicane/Conservatoare”, a scris Trump pe Twitter, promiţând că administraţia sa nu va permite ca acest lucru să continue, dar nu a precizat ce intenţionează să facă.

 

„Vor să reducă la tăcere opiniile multor persoane de DREAPTA, în timp ce nu fac nimic în cazul altora”, a explicat în continuare preşedintele american.

„Cenzura este ceva foarte periculos şi absolut imposibil de combătut. Dacă tot vânează ştirile false (Fake News), nimic nu este mai fals decât CNN şi MSNBC, iar eu nu cer eliminarea comportamentului lor bolnav. M-am obişnuit cu el şi privesc (aceste posturi n.red) cu precauţie, sau nu le privesc deloc”, scrie Trump într-o a doua postare.

 

„Să lăsăm să participe toată lumea, bună sau rea”, îndeamnă el în postarea următoare.

 

Fondator al website-ului InfoWars, Alex Jones este o personalitate mediatică afiliată extremei drepte şi care s-a remarcat prin teorii ale conspiraţiei după atacul armat asupra unei şcoli din Sandy Hook, în 2012, soldat cu moartea a 26 de persoane, dintre care 20 de elevi.

Facebook i-a suspendat cele patru pagini principale, acuzându-l pe Alex Jones că „glorifică violenţa” şi că „foloseşte un limbaj dezumanizant în descrierea persoanelor transgender, musulmanilor şi imigranţilor”.