Primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, în perioada 21-25 decembrie 2019, a fost într-o deplasare oficială în România, (mun. Cluj-Napoca, mun. Sighișoara, mun. Câmpina, mun. Câmpia Turzii, comuna Cocorăștii Mislii, comuna Săndulești).

 

Astfel, la invitația oficialilor de peste Prut, edilul a fost însosțit și de ansambului folcloric „Cimișarii”, care a dus buna vestire a Nașterii Domnului prin cîntarea colindelor basarabene.

Totodată, menționăm faptul că primarul orașului Cimișlia a stabilit noi relații de colaborare cu alte localități din România, dar a pus un accent important pentru continuarea relațiilor de colaborare cu localitățile înrudite.

Ansamblul folcloric „Cimișarii”, a avut deosebita ocazie să colinde și în bisericile din România, astfel, încât oamenii au rămas impresionați de colindele străvechi din Basarabia.

Edilul reiterează mulțumirea profundă făță de toți Primarii localităților sus menționate, în special pentru primirea caldă și deschiderea privind realizarea în comun a noilor proiecte la Cimișlia.