Un Acord de colaborare între Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și Facultatea de Drept a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost semnat joi 1 decembrie, de către decanul Serghei Brînza și reprezentanții instituției române dr. Bogdan Manole Decebal și dr. Ana-Maria Cordoș.

 

Astfel, grație acestei înțelegeri, Facultatea de Drept a USM va beneficia de oportunități de dezvoltare a proiectelor de cercetare și publicare în comun a rezultatelor științifice, participarea în cadrul conferințelor științifico-practice, schimb de experiență cu cadrele didactice, mobilități academice pentru studenți și alte oportunități de colaborare, se arată în comunicat.

„Prin semnarea Protocoalelor de colaborare ne propunem să asigurăm deschiderea Facultății de Drept a USM față de partenerii noștri externi, astfel încât generațiile de juriști în devenire, pregătiți la noi, să aibă posibilitatea să-și diversifice cunoștințele și să pună în aplicare legea în spiritul și litera ei”, a subliniat în cadrul întâlnirii decanul Facultății de Drept, Serghei Brînza.

„Sunt sigur că demararea acestei colaborări va aduce doar beneficii instituțiilor partenere, astfel încât să ne putem bucura împreună de succes”, a menționat Bogdan Manole Decebal, dr., lect. univ.

Reprezentanții celor două instituțiilor au dat asigurări că vor depune toate eforturile pentru asigurarea unei colaborări reciproc avantajoase și de lungă durată.