• Alexandru DODON, fratele lui Igor Dodon, isi promoveaza prietenul si fostul angajat in companiile gestionate de acesta, in functia de Director General la RED NORD !

 • Vitalie PRISACARI, a fost numit in aceasta functie, in baza concursului trucat si organizat de Agentia Proprietatii Publice.
  Este de menționat faptul că Vitalie Prisacari este fiul consilierului municipal din Bălți, Iurie Prisacari, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). De asemenea, tatăl candidatului ar fi persoana de încredere a lui Igor Dodon (liderul formațiunii PSRM) în nordul R. Moldova. Acesta a fost observat de câteva ori în apropierea ex-președintului în vizitele sale din teritoriu.

  Vestea cu privire la ocuparea funcției de Director General al Societății pe acțiuni „RED-Nord” a fost dată pe 10 martie curent pe app.gov.md, după demisia forțată a fostului director Romeo Lopotenco. Potrivit unor surse avizate din cadrul Procuratorii Anticorupție Direcția Nord, Lopotenco ar fi refuzat să se implice în mai multe scheme dubioase care, dacă erau puse în aplicare, ar fi prejudiciat compania „RED-Nord”, adică statul, cu aproape 45 de milioane de lei, scrie NordNews.md

  9 aprilie, 2021
  Guvernul Republicii Moldova
  Agenția Proprietății Publice

  Urmare desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A. „RED – Nord”, la data de 08 aprilie 2021, Comisia de selectare a candidatului, a desemnat în calitate de învingător al Concursului pentru funcția de director general, candidatura dlui Vitalie Prisacari.
  Vitalie Рrisасаr-CV
  În CV-ul său, publicat după desemnarea în funcție, se arată că Prisacari a deținut anterior funcția de director general la SC Аlаrm Centru SRL din Bălți, o entitate care se ocupă cu supravegherea și securitatea, manager de proiect la o entitate din Cipru, precum și funcția de director la o cafenea din Bălți.