Reclamă
Social

Un susținător al homosexualității a pus steagul LGBT pe statuia lui Adrian Păunescu la București

Reclamă
Distribuie
Reclamă

Statuia poetului Adrian Păunescu, situată în Grădina Icoanei din București, a fost „vandalizată” de către un susținător al comunității homosexualilor cu ocazia evenimentului „Street Delivery 2019” din Capitală, informează ActiveNews în exclusivitate.

 

Peste bustul poetului, bărbatul – care purta un tricou înscripționat cu „street delivery” – a înfășurat curcubeul, steagul mișcării homosexuale. Pe gura poetului a fost pusă o mască.

Culmea, profanarea statuii poetului a avut loc în cadrul „Street Delivery 2019”, un eveniment ce ar trebui să promoveze…poezia. Probabil însă, că nu orice poezie, ci doar aceea care corespunde agendei politice a organizatorilor. De altfel, ong-ul Mozaiq – ce promovează agenda homosexualității – a fost unul dintre partenerii evenimentului. Sâmbătă, 22 iunie, are loc Marșul Normalității la București organizat de Partidul Noua Dreaptă.

 

La „Street Delivery 2019” a fost invitat să vorbească, printre alții și Vlad Tăușance, omul care a proiectat și coordonat campania online a președintelui Iohannis în campania electorală din 2014.

Reamintim că în timpul sărbătorii săptămânii homosexualității, la Cluj, activiștii au pus în scenă o piesă de teatru considerată blasfemiatoare de către Patriarhia Română.

Nu e prima oară când statuia lui Adrian Păunescu este atacată: în 2015 monumentul situat în Parcul Grădina Icoanei din București a fost vopsit pentru a semăna cu simbolul lanțului de restaurante McDonalds.

Scriitor, jurnalist și om politic, Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, județul Bălți, Basarabia. Cea mai mare parte a copilăriei și-a petrecut-o la Bârca, în județul Dolj și a făcut studii liceale la Craiova și la București. A urmat Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București , fiind bursier, pentru un an, al Universității din Iowa-Statele Unite ale Americii. Păunescu a fost unul dintre influenți oameni de cultură români din anii 80, scrierile sale însumând zeci de volume și sute de mii de versuri. Multe dintre poeziile sale au intrat în cultura populară, una dintre cele mai cunoscute fiind „Doamne, ocrotește-i pe români”.

Cu toate calitățile și defectele sale, Păunescu nu s-a dezis niciodată de țara sa și de credința în care a fost botezat, unele dintre poeziile sale căpătând popularitate după moartea sa.

Disqus Comments Loading...

Articole Recente

Liga Studenților mobilizează comunitatea pentru edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău

Liga Studenților din Basarabia susține edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău prin intermediul unei campanii… Read More

aprilie 22, 2024

România și Moldova se unesc prin energie: Proiectul de racordare electrică prinde contur

R.Moldova începe lucrări uriașe de racordare a rețelei electrice la România: 500 de stâlpi urmează… Read More

aprilie 22, 2024

Mitropolitul Petru Al Basarabiei îndeamnă să ne mărturisim identitatea românească la recensământ

Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, îi îndeamnă pe moldoveni să participe la Recensământul… Read More

aprilie 20, 2024

Pe teritoriul Cimitirului Eroilor din Chișinău a fost inaugurat mausoleul ostașilor români

Astăzi, 20 aprilie 2024, a fost sfințit Memorialul Ostașilor Români, de pe teritoriul Cimitirului Eroilor… Read More

aprilie 20, 2024

Dumitru Mînzărari: Utilizarea termenului ‘regiune transnistreană’ nu afectează procesul reintegrării

În ultimele decenii, conflictul transnistrean a fost un subiect central în politica și securitatea din… Read More

aprilie 15, 2024

Dumitru Mînzărari: Politica obscura a Republicii Moldova în raport cu Rusia prezintă o vulnerabilitate majoră înainte de alegeri

Pe 19 martie, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a expulzat un diplomat rus ca… Read More

aprilie 7, 2024
Reclamă