Reclamă
Categorii: Politic

Găgăuzia şi Taraclia, pe lista Uniunii Europene

Reclamă
Distribuie
Reclamă

Astfel, companii nou create (start-up) și  întreprinderi mici şi mijlocii (ÎMM) existente deja în regiune vor beneficia de sprijin. Proiecte de renovare a infrastructurii de scară mică și de cooperare intercomunitară vor fi finanţate pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi calitatea serviciilor publice locale, dar şi pentru a stimula parteneriate între comunitățile învecinate din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia.

Competiţia pentru propuneri de proiect a fost lansată astăzi, la o sesiune de informare organizată în oraşul Taraclia. Solicitanții pot prezenta propuneri de proiect vizând trei direcţii  de bază:

  1. Suport pentru ÎMM-uri – susținerea financiară, între 9.220 Euro și 18.440 Euro (între 10.000 şi 20.000 de dolari SUA) pentru fiecare propunere, va fi acordată start-up-urilor sau întreprinderilor existente în regiune. Fiecare beneficiar va contribui la promovarea antreprenoriatului local, la crearea locurilor noi de muncă şi la sporirea veniturilor.
  2. Renovarea infrastructurii de scară mică și medie – finanțare de până la 92.200 Euro (100.000 dolari SUA) pentru fiecare propunere va fi acordată autorităților publice locale în vederea îmbunătățirii managementului, accesului și calității serviciilor publice locale, precum şi pentru alte priorităţi prevăzute în Strategiile de dezvoltare locală ale comunităţilor din regiune. Competiţia pentru finanţarea proiectelor de infrastructură va fi deschisă până pe data de 1 septembrie 2017.
  3. Dezvoltarea inițiativelor de cooperare intercomunitară – până la 119.860 Euro (130.000 dolari SUA) pentru fiecare propunere vor fi acordați pentru realizarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară în regiune, în baza Strategiilor de dezvoltare locală a comunităţilor.

Criteriile de selectare a proiectelor pentru fiecare direcţie de finanțare, cererile de aplicare, precum și condițiile de participare sunt disponibile la http://www.undp.md/tenders//tnddetails2/1312/.

Finanțat de Uniunea Europeană cu 6,5 milioane de euro, și implementat de PNUD, Proiectul SARD își propune să intensifice colaborarea între autoritățile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu

Disqus Comments Loading...

Articole Recente

Liga Studenților mobilizează comunitatea pentru edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău

Liga Studenților din Basarabia susține edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău prin intermediul unei campanii… Read More

aprilie 22, 2024

România și Moldova se unesc prin energie: Proiectul de racordare electrică prinde contur

R.Moldova începe lucrări uriașe de racordare a rețelei electrice la România: 500 de stâlpi urmează… Read More

aprilie 22, 2024

Mitropolitul Petru Al Basarabiei îndeamnă să ne mărturisim identitatea românească la recensământ

Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, îi îndeamnă pe moldoveni să participe la Recensământul… Read More

aprilie 20, 2024

Pe teritoriul Cimitirului Eroilor din Chișinău a fost inaugurat mausoleul ostașilor români

Astăzi, 20 aprilie 2024, a fost sfințit Memorialul Ostașilor Români, de pe teritoriul Cimitirului Eroilor… Read More

aprilie 20, 2024

Dumitru Mînzărari: Utilizarea termenului ‘regiune transnistreană’ nu afectează procesul reintegrării

În ultimele decenii, conflictul transnistrean a fost un subiect central în politica și securitatea din… Read More

aprilie 15, 2024

Dumitru Mînzărari: Politica obscura a Republicii Moldova în raport cu Rusia prezintă o vulnerabilitate majoră înainte de alegeri

Pe 19 martie, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a expulzat un diplomat rus ca… Read More

aprilie 7, 2024
Reclamă