Reclamă
Externe

Ungaria și Polonia nu doresc să accepte cotele de refugiați alocate de Uniunea Europeană

Reclamă
Distribuie
Reclamă

CE a propus ieri, 29 mai, o creștere a cheltuielilor comunitare pentru țările din sudul continentului și mai puţin în țările din Europa Centrală și de Est.

Comisia Europeană a propus o creștere a cheltuielilor comunitare pentru țările din sudul continentului, precum Italia, care au fost confruntate cu valuri de refugiați și probleme economice grave, și să investească mai puţin în țările din Europa Centrală și de Est, potrivit Radio Europa Liberă.

Propunerea se află în bugetul pentru anii 2021 – 2027 al Uniunii. Este vorba de fonduri alocate în cadrul politicii de coeziune.

Dintre țările central și est-europene, Polonia va primi cei mai mulţi bani, adică 72,7 miliarde de euro, dar suma este mai mică decât cele peste 82 de miliarde care le sunt alocate acum, în cadrul actualului buget comunitar. Ungaria va primi cu 3 miliarde de euro mai puţin în noul buget, adică 20,2 miliarde de euro.

Italia va primi pentru dezvoltarea regiunilor ei cele mai sărace 43,4 miliarde, cu aproape 8 miliarde mai mult decât acum, Spania va primi 38,3 miliarde, cu 7 miliarde mai mult decât acum, iar Grecia va primi 21,6 miliarde, cu peste 4 miliarde mai mult.

Atât Ungaria, cât și Polonia au anunțat că nu doresc să accepte cotele de refugiați alocate de Uniunea Europeană.

Atât Orban, cât și Morawiecki au venit la putere datorită unor platforme politice care se opun imigrației, iar deciziile lor de a se opune planurilor UE le crează animozități cu Bruxelles.

“Aici, în Polonia, noi suntem cei care decidem cine poate veni aici și cine nu”, a declarat liderul polonez, adăugând că propunerile UE, care impun cote de refugiați Verdana, Geneva, lovesc în fundamentul suveranității naționale”.

În același timp, el și-a reiterat disponibilitatea de a acorda ajutor celor care sunt afectați de război și sărăcie, însă Polonia va acorda ajutor acolo unde este nevoie, fără a accepta refugiați.

“În această chestiune, suveranitatea noastră națională este fundamentală pentru noi”

Completându-l premierul ungar Viktor Orban a spus: ”

Avem și noi inimă, nu avem pietre în loc de inimă. Suntem un popor creștin. Știm ce înseamnă un angajament, ce înseamnă un ajutor. Însă noi nu putem să ajutăm pe cineva distrugând propria noastră țară, în același timp”.

 

Disqus Comments Loading...

Articole Recente

Liga Studenților mobilizează comunitatea pentru edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău

Liga Studenților din Basarabia susține edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău prin intermediul unei campanii… Read More

aprilie 22, 2024

România și Moldova se unesc prin energie: Proiectul de racordare electrică prinde contur

R.Moldova începe lucrări uriașe de racordare a rețelei electrice la România: 500 de stâlpi urmează… Read More

aprilie 22, 2024

Mitropolitul Petru Al Basarabiei îndeamnă să ne mărturisim identitatea românească la recensământ

Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, îi îndeamnă pe moldoveni să participe la Recensământul… Read More

aprilie 20, 2024

Pe teritoriul Cimitirului Eroilor din Chișinău a fost inaugurat mausoleul ostașilor români

Astăzi, 20 aprilie 2024, a fost sfințit Memorialul Ostașilor Români, de pe teritoriul Cimitirului Eroilor… Read More

aprilie 20, 2024

Dumitru Mînzărari: Utilizarea termenului ‘regiune transnistreană’ nu afectează procesul reintegrării

În ultimele decenii, conflictul transnistrean a fost un subiect central în politica și securitatea din… Read More

aprilie 15, 2024

Dumitru Mînzărari: Politica obscura a Republicii Moldova în raport cu Rusia prezintă o vulnerabilitate majoră înainte de alegeri

Pe 19 martie, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a expulzat un diplomat rus ca… Read More

aprilie 7, 2024
Reclamă