Reclamă
Politic

Comisia Europeană (CE) și Banca Mondială a elaborat un plan investiţional de acţiuni pentru dezvoltarea infrastructurii în ţările din Parteneriatul Estic, inclusiv în R. Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la CE, “Comisia Europeană şi Banca Mondială sunt coautori ai planului indicativ al Reţelei transeuropene de transport (TEN-T), care identifică proiecte prioritare în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova şi Ucraina”. Potrivit datelor CE, implementarea acestor proiecte va costa aproximativ 13 miliarde de euro şi prevede construirea a 4800 de kilometri de drumuri rutiere şi căi ferate, şase porturi şi 11 centre logistice, precum şi aeroporturi şi puncte de trecere a frontierei. Investiţiile prioritare includ atât proiecte pe termen scurt, care vor fi finalizate până în 2020, cât şi proiectele pe termen lung, destinate îmbunătăţirii comunicaţiilor de transport în cadrul TEN-T până în 2030. Potrivit lui comisarului european pentru transport, Violeta Bulk, “comunicaţiile de transport, atât în regiunea Parteneriatului Estic, cât şi între regiune şi UE, au un potenţial de consolidare a creşterii economice şi de creare a locurilor de muncă”. “Planul trebuie să sublinieze importanţa siguranţei rutiere, precum şi a soluţiilor digitale în noile proiecte şi coordonarea standardelor de design cu practicile UE”, a spus ea. Aderarea ţărilor Parteneriatului Estic la Reţeaua transeuropeană de transport este una dintre cele 20 de sarcini stabilite în anul 2017 pentru perioada de până în anul 2020.

Reclamă
Distribuie
Reclamă

Comisia Europeană (CE) și Banca Mondială a elaborat un plan investiţional de acţiuni pentru dezvoltarea infrastructurii în ţările din Parteneriatul Estic, inclusiv în R. Moldova.

 

 

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la CE, “Comisia Europeană şi Banca Mondială sunt coautori ai planului indicativ al Reţelei transeuropene de transport (TEN-T), care identifică proiecte prioritare în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R. Moldova şi Ucraina”.

Potrivit datelor CE, implementarea acestor proiecte va costa aproximativ 13 miliarde de euro şi prevede construirea a 4800 de kilometri de drumuri rutiere şi căi ferate, şase porturi şi 11 centre logistice, precum şi aeroporturi şi puncte de trecere a frontierei.

Investiţiile prioritare includ atât proiecte pe termen scurt, care vor fi finalizate până în 2020, cât şi proiectele pe termen lung, destinate îmbunătăţirii comunicaţiilor de transport în cadrul TEN-T până în 2030.

Potrivit lui comisarului european pentru transport, Violeta Bulk, “comunicaţiile de transport, atât în regiunea Parteneriatului Estic, cât şi între regiune şi UE, au un potenţial de consolidare a creşterii economice şi de creare a locurilor de muncă”.

“Planul trebuie să sublinieze importanţa siguranţei rutiere, precum şi a soluţiilor digitale în noile proiecte şi coordonarea standardelor de design cu practicile UE”, a spus ea.

Aderarea ţărilor Parteneriatului Estic la Reţeaua transeuropeană de transport este una dintre cele 20 de sarcini stabilite în anul 2017 pentru perioada de până în anul 2020.

Disqus Comments Loading...

Articole Recente

Liga Studenților mobilizează comunitatea pentru edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău

Liga Studenților din Basarabia susține edificarea monumentului Reginei Maria în Chișinău prin intermediul unei campanii… Read More

aprilie 22, 2024

România și Moldova se unesc prin energie: Proiectul de racordare electrică prinde contur

R.Moldova începe lucrări uriașe de racordare a rețelei electrice la România: 500 de stâlpi urmează… Read More

aprilie 22, 2024

Mitropolitul Petru Al Basarabiei îndeamnă să ne mărturisim identitatea românească la recensământ

Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, îi îndeamnă pe moldoveni să participe la Recensământul… Read More

aprilie 20, 2024

Pe teritoriul Cimitirului Eroilor din Chișinău a fost inaugurat mausoleul ostașilor români

Astăzi, 20 aprilie 2024, a fost sfințit Memorialul Ostașilor Români, de pe teritoriul Cimitirului Eroilor… Read More

aprilie 20, 2024

Dumitru Mînzărari: Utilizarea termenului ‘regiune transnistreană’ nu afectează procesul reintegrării

În ultimele decenii, conflictul transnistrean a fost un subiect central în politica și securitatea din… Read More

aprilie 15, 2024

Dumitru Mînzărari: Politica obscura a Republicii Moldova în raport cu Rusia prezintă o vulnerabilitate majoră înainte de alegeri

Pe 19 martie, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a expulzat un diplomat rus ca… Read More

aprilie 7, 2024
Reclamă